Yine bir pazar sabahı buralardayım, bu hafta uyku nedir bilmedim, o staj senin bu ödev benim derken koştum durdum. Çok güzel bir ders anlatımı yaptığımı ballandırarak anlatmasam olmaz. Benim güzel çocuklarımı eğlendirmeyi başardım bol katılımlı, aktif bir ders işledik. ''Bir daha gelecek misiniz öğretmenim, yine böyle olsun derslerimiz'' diyen gülen yüzlü çocukları görmek kalbimi ısıttı resmen. :) O an yorgunluğum uçtu gitti.
Neysem neysem benim yine çenem düştü asıl konumuza gelelim. :) Tuzlu Kurabiye yapımı. Bu hafta misafirlerinize ikram edebileceğiniz, şirin tuzlu kurabiyenin tarifini yazacağım sizler için. :) Hadi başlayalım.
Malzemler
*250 gr margarin ( oda sıcaklığında)
*1/2 çay bardağı sıvı yağ
*1/2 çb su
*1 yumurta akı
*4 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*2 çay kaşığı tuz
Üstü İçin
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu
Yapılışı
Malzemeler kısmında gördüğün pembe kapta un ve margarin bir arada. Malzemenin topaklanmadan tam anlamıyla karışması için benim uyguladığım bir yöntem var. Oda sıcaklığındaki margarini parçalayarak unun içine atın ve ufalama yöntemiyle harmanlayın. Homojen bir karışım elde etmiş olacaksınız. Kabartma tozunu bu sırada eklerseniz ileride zorlanmamış olursunuz. Ardından sırasıyla hamur için olan malzemeleri karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelince hamuru top haline getirip 5 dk dinlendirin.
Şimdi ise en zevkli kısmı şekillendirme de :) Burası size özel ben en sevdiklerimi bir araya getirmeye çalıştım. Sadece gül şeklinin nasıl yapıldığını anlatacağım. Hamuru ince uzun şeritler halinde kestikten sonra yuvarladığınızda basit şekilde güller elde etmiş olacaksınız. Eğer çok uzun olursa bu yapıları benim gibi ortadan ikiye keserek kullanabilirsiniz.
İşte sonunda lezzetli küçük ve şirin kurabiyelerimiz pişti. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder